The Truth

An uncomfortable book about relationships

Pähkinänkuoressa

Pelimiehen käsikirjan luojan uusimman tarinan alta pilkottaa aito ja hulvaton, mutta ennenkaikkea koskettava tarina erilaisten parisuhdemuotojen kokeilemisesta.

Tiedän lukeneeni erinomaisen kirjan, kun en meinaa saada siitä sanaakaan sanotuksi. Keskinkertaisista ja huonoista teoksista kun on helppo laukoa tekstiä, mutta hyvälle kirjalle haluaa tehdä kunniaa. Ja kunniaa, sitä ansaitsee sekä Neil Strauss että hänen teoksensa The Truth.

Neil Strauss saattaa olla jollekin tuttu nimi miljoonia myyneestä The Gamesta, jota pidetään merkkiteoksena ns. pickup artist -skenessä. Ai mikä on pickup artist? Henkilö, joka käyttää opittuja tekniikoita iskeäkseen ihmisiä. Ja ei, tässä ei tarkoiteta nyt itsepuolustusta vaan petihommia.

Varmasti monen miehen mielestä unelmaelämää elänyt, paljon irtosuhteita ja irstailua harrastanut Neil on ajautunut kinkkiseen tilanteeseen: asetuttuaan aloilleen tyttöystävänsä Ingridin kanssa Neil päätyy pettämään tätä. Ingridin kaverin kanssa. Ja useampaan kertaan. Lopulta Ingrid saa tietää, vyyhti raukeaa ja helvetti irtoaa.

Neil tajuaa, että ei halua elämäänsä näin, ja hakeutuu seksiaddikteille suunnattuun terapiaan. Tästä alkaa seikkailu, jossa Neil tutustuu erilaisiin parisuhdemuotoihin käytännön tasolla. Miltä tuntuu olla osa kommuunia, jossa kaikki ovat toistensa kanssa? Entä asua miehenä kolmen naisen kanssa siten, että he kaikki seurustelevat kanssasi? Tai avoimessa suhteessa, jossa molemmilla osapuolilla on muitakin kumppaneita?

Näitä kaikkia ja paljon muita hulvattomia (trust me, naurunpurskahduksia aiheuttavia kohtauksia riittää lähes joka sivulle), mutta samalla pohtimaan laittavia seikkailuja siivittää ajatus siitä, että lopulta on tärkeintä olla rehellinen oma itsensä. No, ei sinäänsä mitään uutta, mutta se tapa, millä tämä lopulta tuodaan The Truthissa esille, on kokemuksena pysäyttävä.

The Truth on paras lukemani parisuhdeopas, vaikka se ei edes ole parisuhdeopas. Se on matka omaan sisimpään ja sieltä totuuden löytämiseen. Se on oodi avoimuudelle ja vilpittömyydelle.

Moni etsii puolikkaana ihmisenä sitä toista puoliskoa, vaikka voisi olla parempi keskittyä ensin tulemaan kokonaiseksi itsensä kanssa.

Vain silloin voi olla kokonainen myös toiselle.

...tai selaa aiheittain: artikkeli , kirja-arvostelu tai podcast .

Jussi Virtanen

Olen suunnittelija, joka on saanut palvella lähes 100 asiakasta, joihin kuuluvat mm. Smartly.io, Nosto, Leadfeeder, Kesko, PwC ja Ruohonjuuri. Aiemmin toimin Venuun brändivastaavana.

Perustamani suunnittelutoimisto Solder auttaa asiakkaitaan rakentamaan maailmanluokan palveluita.

EdellinenSeuraava
Jussi
Virtanen
Menu