Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa

Voi olla haastavaa hyväksyä, että vapaa tahto on illuusio, mutta lopulta sen hyväksyminen on helpotus.

Jos joku olisi muutama vuosi sitten tullut sanomaan minulle, että hei, sulla ei ole vapaata tahtoa, olisin jos en nyt suoraan päin naamaa, niin ainakin itsekseni nauranut ajatukselle.

Vaikka vapaan tahdon illuusion hyväksyminen voi ensin tuntua vaikealta, johtaa se lopulta helpompaan elämään laupeamman suhtautumisen ja hyväksymisen kautta. Podcastissa lähdetään tutkimaan sitä, miten vapaa tahto käsitetään ja miksi se todellisuudessa onkin hyvin todennäköisesti vain illuusio.

...tai selaa aiheittain: artikkeli , kirja-arvostelu tai podcast .

Heräsikö ajatuksia?

Usein blogeissa on kommentointiosio, jossa kävijät pääsevät jakamaan ajatuksiaan muille lukijoille. Olen jättänyt kommentointimahdollisuuden tarkoituksella pois seuraavista syistä:

  1. Jos blogi on kävijämääriltään maltillinen (kuten tämä), kommentointiosiot ovat usein tyhjiä.
  2. Kommentit ovat harvemmin pitkän ajatustyön tuloksia, vaan enemmänkin nopeita heittoja.
  3. Henkilökohtainen keskustelu on usein antoisampaa.

Kommenttisi ja ajatuksesi ovat minulle tärkeitä. Kannustankin sinua lähestymään minua suoraan ajatuksellasi. Laita sähköpostia minulle. Ne keskustelut, jotka ovat nousseet jostain kirjoituksestani, ovat usein toimineet innostuksena jatkaa kirjoittamista. Kiitos, että jaksatte uskoa ja osallistua.

Jussi Virtanen

Olen suunnittelija, joka on saanut palvella lähes 100 asiakasta, joihin kuuluvat mm. Smartly.io, Nosto, Leadfeeder, Kesko, PwC ja Ruohonjuuri. Aiemmin toimin Venuun brändivastaavana.

Perustamani suunnittelutoimisto Solder auttaa asiakkaitaan rakentamaan maailmanluokan palveluita.

Edellinen Seuraava
Jussi
Virtanen
Menu