The Truth

An uncomfortable book about relationships

Pelimiehen käsikirjan luojan uusimman tarinan alta pilkottaa aito ja hulvaton, mutta ennenkaikkea koskettava tarina erilaisten parisuhdemuotojen kokeilemisesta.

Neil Strauss saattaa olla jollekin tuttu nimi miljoonia myyneestä The Gamesta, jota pidetään merkkiteoksena ns. pickup artist -skenessä. Ai mikä on pickup artist? Henkilö, joka käyttää opittuja tekniikoita iskeäkseen ihmisiä. Ja ei, tässä ei tarkoiteta nyt itsepuolustusta vaan petihommia.

Varmasti monen miehen mielestä unelmaelämää elänyt, paljon irtosuhteita ja irstailua harrastanut Neil on ajautunut kinkkiseen tilanteeseen: asetuttuaan aloilleen tyttöystävänsä Ingridin kanssa Neil päätyy pettämään tätä. Ingridin kaverin kanssa. Ja useampaan kertaan. Lopulta Ingrid saa tietää, vyyhti raukeaa ja lopun voitte arvatakin.

Neil tajuaa, että ei halua elämäänsä näin, ja hakeutuu seksiaddikteille suunnattuun terapiaan. Tästä alkaa seikkailu, jossa Neil tutustuu erilaisiin parisuhdemuotoihin käytännön tasolla. Miltä tuntuu olla osa kommuunia, jossa kaikki ovat toistensa kanssa? Entä asua miehenä kolmen naisen kanssa siten, että he kaikki seurustelevat kanssasi? Tai avoimessa suhteessa, jossa molemmilla osapuolilla on muitakin kumppaneita?

Näitä kaikkia ja paljon muita hulvattomia, pohtimaan laittavia seikkailuja siivittää ajatus siitä, että lopulta on tärkeintä olla rehellinen oma itsensä. Se tapa, millä tämä lopulta tuodaan The Truthissa esille, on kokemuksena pysäyttävä.

The Truth on paras lukemani parisuhdeopas, vaikka se ei edes ole parisuhdeopas. Se on matka omaan sisimpään ja sieltä totuuden löytämiseen. Se on oodi avoimuudelle ja vilpittömyydelle.

Moni etsii puolikkaana ihmisenä sitä toista puoliskoa, vaikka voisi olla parempi keskittyä ensin tulemaan kokonaiseksi itsensä kanssa.

Vain silloin voi olla kokonainen myös toiselle.

Edellinen Seuraava
Jussi
Virtanen
Menu

Hei! Katsasta ilmainen verkkokurssini käyttöliittymäsuunnittelusta.

Tutustu →