The Truth

An uncomfortable book about relationships

Pelimiehen käsikirjan luojan uusimman tarinan alta pilkottaa aito ja hulvaton, mutta ennenkaikkea koskettava tarina erilaisten parisuhdemuotojen kokeilemisesta.

Tiedän lukeneeni erinomaisen kirjan, kun en meinaa saada siitä sanaakaan sanotuksi. Keskinkertaisista ja huonoista teoksista kun on helppo laukoa tekstiä, mutta hyvälle kirjalle haluaa tehdä kunniaa. Ja kunniaa, sitä ansaitsee sekä Neil Strauss että hänen teoksensa The Truth.

Neil Strauss saattaa olla jollekin tuttu nimi miljoonia myyneestä The Gamesta, jota pidetään merkkiteoksena ns. pickup artist -skenessä. Ai mikä on pickup artist? Henkilö, joka käyttää opittuja tekniikoita iskeäkseen ihmisiä. Ja ei, tässä ei tarkoiteta nyt itsepuolustusta vaan petihommia.

Varmasti monen miehen mielestä unelmaelämää elänyt, paljon irtosuhteita ja irstailua harrastanut Neil on ajautunut kinkkiseen tilanteeseen: asetuttuaan aloilleen tyttöystävänsä Ingridin kanssa Neil päätyy pettämään tätä. Ingridin kaverin kanssa. Ja useampaan kertaan. Lopulta Ingrid saa tietää, vyyhti raukeaa ja helvetti irtoaa.

Neil tajuaa, että ei halua elämäänsä näin, ja hakeutuu seksiaddikteille suunnattuun terapiaan. Tästä alkaa seikkailu, jossa Neil tutustuu erilaisiin parisuhdemuotoihin käytännön tasolla. Miltä tuntuu olla osa kommuunia, jossa kaikki ovat toistensa kanssa? Entä asua miehenä kolmen naisen kanssa siten, että he kaikki seurustelevat kanssasi? Tai avoimessa suhteessa, jossa molemmilla osapuolilla on muitakin kumppaneita?

Näitä kaikkia ja paljon muita hulvattomia (trust me, naurunpurskahduksia aiheuttavia kohtauksia riittää lähes joka sivulle), mutta samalla pohtimaan laittavia seikkailuja siivittää ajatus siitä, että lopulta on tärkeintä olla rehellinen oma itsensä. No, ei sinäänsä mitään uutta, mutta se tapa, millä tämä lopulta tuodaan The Truthissa esille, on kokemuksena pysäyttävä.

The Truth on paras lukemani parisuhdeopas, vaikka se ei edes ole parisuhdeopas. Se on matka omaan sisimpään ja sieltä totuuden löytämiseen. Se on oodi avoimuudelle ja vilpittömyydelle.

Moni etsii puolikkaana ihmisenä sitä toista puoliskoa, vaikka voisi olla parempi keskittyä ensin tulemaan kokonaiseksi itsensä kanssa.

Vain silloin voi olla kokonainen myös toiselle.

...tai selaa aiheittain: artikkeli , kirja-arvostelu tai podcast .

Heräsikö ajatuksia?

Usein blogeissa on kommentointiosio, jossa kävijät pääsevät jakamaan ajatuksiaan muille lukijoille. Olen jättänyt kommentointimahdollisuuden tarkoituksella pois seuraavista syistä:

  1. Jos blogi on kävijämääriltään maltillinen (kuten tämä), kommentointiosiot ovat usein tyhjiä.
  2. Kommentit ovat harvemmin pitkän ajatustyön tuloksia, vaan enemmänkin nopeita heittoja.
  3. Henkilökohtainen keskustelu on usein antoisampaa.

Kommenttisi ja ajatuksesi ovat minulle tärkeitä. Kannustankin sinua lähestymään minua suoraan ajatuksellasi. Laita sähköpostia minulle. Ne keskustelut, jotka ovat nousseet jostain kirjoituksestani, ovat usein toimineet innostuksena jatkaa kirjoittamista. Kiitos, että jaksatte uskoa ja osallistua.

Jussi Virtanen

Olen suunnittelija, joka on saanut palvella lähes 100 asiakasta, joihin kuuluvat mm. Smartly.io, Nosto, Leadfeeder, Kesko, PwC ja Ruohonjuuri. Aiemmin toimin Venuun brändivastaavana.

Perustamani suunnittelutoimisto Solder auttaa asiakkaitaan rakentamaan maailmanluokan palveluita.

Edellinen Seuraava
Jussi
Virtanen
Menu